Prispevki

1. MAJ PRAZNIK DELA

Nadrejena kategorija: NOVICE OPS PODRAVJA

Шаблоны Joomla здесь.

VOŠČILO OB 1. MAJU PRAZNIKU DELA!

Spoštovani člani in članice OPS Podravja,

Sodelavci, sodelavke na PU Maribor!

Dejstvo je, da je delo temeljna družbena vrednota, ki je zagotovljena z ustavo Republike Slovenije.

V 49 čl. Ustave je zapisano, da je vsakemu zagotovljena svoboda dela, pravica do proste izbire zaposlitve, da je vsakomur pod enakimi pogoji dostopno vsako delovno mesto, prisilno delo pa je prepovedano!!!

To niso pravice, ki bi bile vezane samo na nek določen čas ali kraj, na neko ideologijo ali družbeno ureditev ampak so pravice, ki pripadajo vsem in za katere se je potrebno boriti. Veliko časa, truda in naporov je bilo potrebno, da je delodajalec začel spoštovati pravice delavca, seveda pa je pred nami veliko dela, da bomo te pravice ohranili.

Smo v  času, ko se delodajalec oz. država večkrat izgovarja na težke čase, na gospodarsko in finančno krizo ter tako skuša omejiti pravice zaposlenih v policiji in ravno nam, ki skrbimo za varnost in red v državi, omejiti ali pa vzeti tisto kar nam pripada ter nas postaviti na rob socialne družbe.

Današnji prvi maj ni samo praznik, ko se spominjamo kakšne pravice imamo ampak je prav, da razmišljamo o vsem - o vrednotah, ki naj nas vodijo, o vladni politiki, ki jo pričakujemo, o sistemskih ukrepih, ki jih potrebujemo, in naposled o tistih osnovnih etičnih vrednotah, kot je poštenost, ki je nujno potrebna, zato da bomo uspešni pri svojem delu.

Morda bo zvenelo nekoliko provokativno, vendar nekoč ni bil slab rek, pregovor oz. parola DELU ČAST IN OBLAST, zavedati pa se bi ga morali vsi tako delodajalec kot delavci.

V OPS Podravje moramo strmeti k temu, da bo delo policista postalo bolj cenjeno, delavci policije boljše plačani in bodo opravljali delo v boljših delovnih pogojih, država in delodajalec pa se bosta morala zavedati dobro povedanih besed, da je slaba tista država, ki ne poskrbi za svojo policijo!

Želim vam, da bi  v teh prazničnih dneh in ob prvem maju preživeli lep dan z družino oz. najbližjimi, policistom na delovnem mestu pa obilo uspeha pri delu!

Aleš BEZJAK

PREDSEDNIK OPS PODRAVJE